O naszej firmie

Kim jesteśmy?

Jesteśmy gospodarstwem rodzinnym położonym w województwie mazowieckim, na południowy wschód od Warszawy, w gminie Karczew, w miejscowości Całowanie.

Zajmujemy się uprawą pomidorów szklarniowych, których powierzchnia wynosi ponad 3,5 ha. Dominującą odmianą jest pomidor malinowy TOMIMARU MUCHOO, niewielką część zajmuje pomidor czerwony odmiany EDAMSO.

Co nas wyróżnia?

40 lat doświadczenia w uprawie pomidorów pod szkłem

Pierwsza uprawa założona została pod koniec lat siedemdziesiątych. W kolejnych latach inwestycje w rozwój gospodarstwa spowodowały powiększenie produkcji, a także wykorzystywanie coraz nowszych technologii uprawy pomidorów.

Obecnie nasze rodzinne gospodarstwo zajmuje ponad 3,5 ha szklarni.

Aby nasza uprawa prowadzona była jak najbardziej precyzyjnie, a wyhodowane pomidory miały najwyższą jakość, z powodzeniem wykorzystujemy najnowsze technologie takie jak sterowanie klimatem za pomocą komputera, dozowanie odpowiedniej ilości substancji odżywczych dzięki dokładnym pomiarom, czy wysokiej jakości ochronę biologiczną zwalczającą szkodniki.

Eliminujemy nadmierną ingerencję w proces rozwoju rośliny i tworzenia owocu. Pomidory zapylane są metodą tradycyjną przez trzmiele.

Najwyższa jakość plonów

Jedna specjalizacja

Wieloletnia historia firmy

Poznaj naszą ofertę, skontaktuj się z nami

OfertaKontakt